Hörmann takskjutportar - VillaFönster
Ring oss idag! 0771 - 690 690. Vardagar 7-17
  • Prisvärt
  • Kvalitet
  • Eco
Rosa Oktober 2023 - Vi stödjer Bröstcancerförbundet
Är du byggare? Klicka här!

Varukorg

Produkter
Antal
à-pris
Summa med moms

Hur fungerar en takskjutport? 

En takskjutport fungerar på det sätt att när takskjutporten öppnar sig skjuts den upp på en skena som är fäst i taket. Alltså öppnas den vertikalt och skjuts in under taket i ditt garage. En takskjutport fungerar till flera användningsområden men är vanligast att använda som garageport.  

Vilka fördelar har en takskjutport? 

Det finns många fördelar med en takskjutport, då den är säker och smidig att använda sig av. Ytterligare en fördel med takskjutportar är att du kan koppla den till en motor så att du får en motordriven takskjutport som du då kommer att kunna stänga och öppna med en fjärrkontroll. Takskjutporten är populär då den inte tar upp plats när den befinner sig i ett öppet läge, har en låg ljudnivå och kan anpassas till olika storlekar och stilar, jämfört med en vanlig port med dörrar som öppnas utåt.

Vilka säkerhetsfunktioner finns på takskjutportar? 

De flesta takskjutportarna har säkerhetsfunktioner som fotoceller som känner av hinder, automatisk stopp om det uppstår motstånd under takskjutporten och ett fjäderbrytningssystem för att förhindra att porten faller om fjädrarna går sönder.  

Kan jag installera en takskjutport själv? 

Det är såklart möjligt att installera din takskjutport själv, men det är en komplicerad process som kräver rätt verktyg, kunskap och erfarenhet. När du ska installera din takskjutport rekommenderas det att anlita en professionell installatör för att se så att installationen av din takskjutport blir säker och korrekt utförd.  

Hur mycket kostar en takskjutport?  

En takskjutports pris varierar beroende på storlek, material och eventuella tillval du vill ha till din takskjutport. Generellt på takskjutportar kan priset variera men du får räkna med tiotusentals kronor. Väljer du att köpa till en garageportmotor så får du räkna med några tusenlappar till.