VILKEN TYP AV FÖNSTER PASSAR BÄST FÖR ETT UTERUM? - VillaFönster
Ring oss idag! 0771 - 690 690. Vardagar 7-17
  • Prisvärt
  • Kvalitet
  • Eco
Rosa Oktober 2023 - Vi stödjer Bröstcancerförbundet
Är du byggare? Klicka här!

Varukorg

Produkter
Antal
à-pris
Summa med moms
VILKEN TYP AV FÖNSTER PASSAR BÄST FÖR ETT UTERUM?

VILKEN TYP AV FÖNSTER PASSAR BÄST FÖR ETT UTERUM?

24 mars 2023

Hitta rätt fönster till ditt uterum

Låt oss svara på den frågan med en motfråga! Hur du tänker använda ditt uterum? Innan du bygger ditt uterum är det bra att tänka på vilken funktion som du vill att det skall ha. Vill du ha en sommarträdgård som förlänger sommaren, ett uterum som du kan använda från tidig vår till sen höst eller kanske en vinterträdgård som du kan njuta av året runt? Beroende på vad du förväntar dig av ditt uterum så finns olika lösningar och fönster som kan tillämpas. Låt oss guida dig igenom de olika typerna så att du kan få en överblick på vad som finns att tillgå.

Sommarträdgård för en regnsäkrad sommar

Att ha en sommarträdgård är mycket praktiskt och skönt. Även om det regnar på midsommar eller på studentskivan så kan kalaset fortsätta! Svenska somrar bjuder tyvärr ofta på ovälkomna överraskningar och då kan det vara skönt att kunna vara ute - fast inne. Du kan ha det skönt i din solstol fast det regnet smattrar på rutorna. 

Det finns helglasade system för sommarträdgårdar som erbjuder en fri utsikt utan poster och ramar runt glaspartierna.

Lösningar för ett klassiskt uterum

Ett klassiskt uterums användningssäsong beror på vilken typ av glas som du väljer. Ett enkelglas förlänger sommaren och håller borta vind och regn. Du kan välja ett energiglas för att få lite mer isolerande effekt och ett lägre U-värde. Precis som med en sommarträdgård borgar det för en lyckad hemester utan ångest för regniga dagar.

Med dubbla Isolerglas kan du njuta från tidig vår till sen höst. Det är perfekt för hemmaodlaren som vill kunna njuta av färska och egenodlade gröna blad och tomater lite tidigare och lite senare på året. Här kan du sitta och trivas från och med det att snön försvinner till och med att den lägger sig igen. Tänk dig själv ett mysigt rum där du tydligt kan observera hur vår blir till sommar och höst.

Skjutdörrarna gör det enkelt att ta sig in och ut och att öppna upp rummet för en mer naturnära upplevelse. Du kan även göra tillval i form av tonat glas eller spröjs för att matcha stilen på ditt hur och få det exakt som du vill ha det.

En vinterträdgård för hela året

En vinterträdgård är nästan som ett vanligt rum - fast med mycket mer fönster. Det är det bästa valet om du vill ha ett uterum som du kan nyttja året om. Vinterträdgårdar byggs med fördel någonstans där du får en bra utsikt, de stora fönstren och fönsterdörrarna ger dig bra överblick. Lycklig är den som kan gå upp på morgonen och äta frukost i en vinterträdgård. Eller varför inte bjuda på middag när den första snön fallit och omger dig och dina middagsgäster som ett vitt täcke. Att anlägga vinterträdgårdar är en gammal tradition för att kunna få färska frukter och grönsaker året om men det finns även andra vinterträdgårdar som haft en mer dekorativ funktion. Det är fantastiskt att kunna njuta av naturen utan att för den delen drabbas av köld eller pollenallergi.
 

Till våra uterum