DAGS ATT BYTA YTTERDÖRR? - VillaFönster
Ring oss idag! 0771 - 690 690. Vardagar 7-17
  • Prisvärt
  • Kvalitet
  • Eco
Rosa Oktober 2023 - Vi stödjer Bröstcancerförbundet
Är du byggare? Klicka här!

Varukorg

Produkter
Antal
à-pris
Summa med moms
DAGS ATT BYTA YTTERDÖRR?

DAGS ATT BYTA YTTERDÖRR?

1 mars 2024

Din ytterdörr ska utstå mycket. Den används dagligen och ska motstå väder och vind. Det är klart att den slits hårt och inte längre är lika välkomnande och vacker som den en gång var. Och förmodligen inte heller lika väl isolerad. Så du har mycket att tjäna på att byta ut den.

BÄTTRE ISOLERING

Utvecklingen har gjort dagens ytterdörrar mycket bättre isolerade. Det betyder inte bara lägre uppvärmningskostnader och mindre kallras. Det blir också varmare och skönare inomhus. Isoleringsförmågan mäter man med ett U-värde där ett lägre värde betyder bättre isolering. Nya dörrar har normalt ett U-värde på 0,7 – 1,1.

BÄTTRE LJUDDÄMPNING

Bättre isolering betyder också bättre ljudisolering. Du märker snart hur tyst och behagligt det blir, särskilt om du bor nära en trafikerad gata.

VACKRARE FASAD

Ytterdörren är det första intryck som besökare får av ditt hus. Så ett byte betyder mycket. Välj gärna en dörr som matchar stilen på ditt hus. Färgen behöver däremot inte alltid harmoniera med fasaden. Även en dörr som bryter av och sticker ut kan vara snygg. Det finns många bra exempel på det.

INFÖR DITT DÖRRBYTE

Det finns några saker du måste ta ställning till i valet av ny ytterdörr. Det här är de vanligaste frågorna.

FÖNSTER?

Ett fönster i dörren är både praktiskt och välkomnande. Men kan förstås också betyda insyn. Tänk på det. Fönster finns i massor av olika varianter och storlekar.

LÅS?

Vilken typ av lås och handtag har du tänkt dig? Kodlås blir allt populärare. De kan man dessutom styra med sin smartphone numera.

HÖGER ELLER VÄNSTER?

Vilket blir mest praktiskt hos dig? En vänsterhängd eller högerhängd dörr? Och ska du komplettera med ett entrétak till skydd för dina besökare och din nya dörr när det regnar och snöar?

SPECIAL?

Det finns dörrar med många olika specialfunktioner som till exempel extra inbrottsskydd och brandskydd. Är det något för dig?

KVALITET OCH PRIS

Ett gott råd är att satsa på kvalitet när det gäller just ytterdörren. Skillnaden mot en lågprisdörr betyder bättre komfort, ökad trygghet, lägre uppvärmningskostnader och givetvis längre livslängd. Den kostar förstås lite mer, men lönar sig alltid i längden. Och säkert får du igen det den dagen du säljer ditt hus.