Sidohängt fönster - VillaFönster
Ring oss idag! 0771 - 690 690. Vardagar 7-17
  • Prisvärt
  • Kvalitet
  • Eco
Rosa Oktober 2023 - Vi stödjer Bröstcancerförbundet
Är du byggare? Klicka här!

Varukorg

Produkter
Antal
à-pris
Summa med moms
Sidohängt fönster

Våra sidohängda fönster har klassiska gångjärn på sidan. Vissa har handtag & spanjolett, våra kulturfrönster har fönsterhakar och vädringsbeslag i gammaldags stil.

Vad kännetecknar sidohängda fönster?

Det som kännetecknar ett sidohängt fönster är att det är en svensk klassiker som passar de allra flesta bostäder. Ett sidohängt fönster har ett klassiskt utseende som i kombination med att det finns olika utformningar av fönstret gör de sidohängda fönsterna populära. Det bästa med ett sidohängt fönster är att det finns få saker som slår möjligheten att kunna vädra igenom ditt hem med vidöppna fönster. Ett sidohängt fönster som går att öppna helt bidrar också till en trygg känsla då säkerheten vid brand ökar ifall du behöver kunna utrymma ur ditt fönster.  

Vilket material när det kommer till sidohängda fönster?

Vilket material det kommer till när du skaffar dig ett sidohängt fönster kan skilja sig då olika material har olika egenskaper. Vilket material du ska välja till ditt sidohängda fönster beror på vilka förutsättningar du själv har. Skulle du välja ett sidohängt fönster i trä passar det ofta bra till svenska klassiska bostäder i trä, som dessutom håller länge med rätt underhåll. Skulle du välja ett sidohängt fönster i PVC är det i stort sett underhållsfria och är oftast ett mer modernt val av fönster. Skulle du istället välja ett sidohängt fönster i aluminium är det lätta att underhålla och se efter och passar bra till de flesta bostäder.  

Utåtgående eller inåtgående sidohängda fönster? 

Om du ska ett utåtgående eller inåtgående sidohängt fönster är en smaksak men beror också på ditt rum och bostads förutsättningar. Fördelen med ett inåtgående sidohängt fönster har fördelen med att du smidigt kan tvätta fönstret. Fördelen med att ha ett utåtgående sidohängt fönster är att du slipper tänka på att ta bort blommor och annat på fönsterbrädan när du öppnar ditt fönster.