Överhängt fönster - VillaFönster
Ring oss idag! 0771 - 690 690. Vardagar 7-17
  • Prisvärt
  • Kvalitet
  • Eco
Rosa Oktober 2023 - Vi stödjer Bröstcancerförbundet
Är du byggare? Klicka här!

Varukorg

Produkter
Antal
à-pris
Summa med moms
Överhängt fönster

Ett överhängt fönster (eller topphängt fönster) har klassiska gångjärn i ovankant, används ofta som källarfönster och kallas även så i många fall.

Vad menas med ett överhängt fönster?

Ett överhängt fönster är ett fönster där gångjärnet sitter högst upp. Det är ett bra val om det är lite trångt om svängrum och perfekt om man vill ha möjlighet att vädra till exempel i en källare eller i ett garage.

Var kan jag placera ett överkantshängt fönster?

Du kan i princip välja att sätta ett överkantshängt fönster var du vill. Men allra vanligaste är att du placerar dessa antingen i ett garage, en friggebod på tomten eller när det finns begränsat svängrum som källare eller tvättstuga. Dessa fönster öppnas i regel utåt och bör placeras på ett sådant vis så att du enkelt kan putsa dem utifrån.

Vilka olika överhängda fönster kan jag köpa på VillaFönster?

Hos oss på VillaFönster hittar du överhängt fönster med klassiska gångjärn, underhållsfritt med aluminiumbeklädnad eller i vitmålat trä, 2 alt. 3-glas

Var används överhängt fönster mest?

Överhängda fönster placeras med fördel på platser där du behöver vädra, men det behöver inte gå och öppna och stänga fönstret flera gånger om dagen. Överkantshängda fönster är också vanliga framför allt i markplan som källaren eller som överljus men också i garage och fritidshus.  

Hur öppnar jag ett överhängt fönster?

Ett överhängt fönster öppnas i oftast utåt och är därför bäst att placera där du även kan tvätta rutorna utifrån. Tänk på att välja ett överkantshängt fönster som passar både i stil och material med övriga fönster på ditt hus.

Finns det några nackdelar med ett överhängt fönster?

Det skulle i så fall vara att de är utåtgående fönster och att man då behöver putsa dem utifrån.