Innerdörrar - VillaDörren - Swedoor UNIQUE - Villafönster
Ring oss idag! 0771 - 690 690. Vardagar 7-17
  • Prisvärt
  • Kvalitet
  • Eco
Rosa Oktober 2023 - Vi stödjer Bröstcancerförbundet
Är du byggare? Klicka här!

Varukorg

Produkter
Antal
à-pris
Summa med moms
SEO ingress innerdörrar

I vårt sortiment av innerdörrar kan du garanterat hitta den dörr som passar dig, vi har kombinerat vårt eget breda sortiment VillaDörren med Swedoor.

Vad bör jag tänka på vid köp av innerdörrar?

Att ha en innerdörr som är precis som du tänkt dig, gör större skillnad i ditt hem och din trivsel till ditt hem.  Vill du att dina innerdörrar ska sticka ut från mängden eller vill du att dom ska smälta in i mängden?  Sedan får du fundera på om du vill ha dina innerdörrar i glas eller om svängrummet inte finns där för innerdörrarna så att du behöver skjutdörrar. Innerdörrarna är ju först och främst till för den praktiska funktionen, men även om innerdörrarna ska vara praktiska kan man slå ihop två flugor i en smäll och ha både praktiska och snygga innerdörrar. Det sista du ska tänka på när du köper dina innerdörrar är vilket material du vill ha dina dörrar tillverkade av, om det ska vara av massivt trä eller om de ska vara formpressade i MDF.

Hur mäter jag en innerdörr?

När du ska mäta din innerdörr kan det vara bra att veta att vi i Sverige har ett standardmått som har varit i många år. Om du har en innerdörr som tillverkats efter 1972 så borde din nya innerdörr passa i din gamla karm, då du förmodligen har en gångjärn typ som kallas ”snap-in”. För att den nya innerdörren ska funka, så ska måtten på din gamla innerdörr vara 40 mm tjock, 1940 eller 2040 mm hög och måttet mätt från mitten bör vara 1540 mm. Om du köper en innerdörr och karm tillsammans, alltså en hel modul, så kommer modulmåttet att avse hålet i väggen. För att kunna justera mellan karm och vägg är karmens yttermått 12 mm mindre än hålet i väggen. Vi på VillaFönster har innerdörrar där bredden på dörrarna varierar.

Är det svårt att byta dörrblad?

Om du har gångjärn av typer ”snap-in” som du förmodligen har om du har innerdörrar som är placerade efter 1972, kan du om du är händig enkelt byta dina nya innerdörrar själv. Då spelar det ingen roll om det är enkeldörrar eller pardörrar du har köpt som innerdörrar. Om ditt hus är äldre än 1972 så behöver du förmodligen tillsätta mellangångsjärn på tappen i de gamla karmarna till det gamla gångjärnet när du vill sätta in dina nya innerdörrar.