Skjutdörrar - VillaFönster
Ring oss idag! 0771 - 690 690. Vardagar 7-17
  • Prisvärt
  • Kvalitet
  • Eco
Rosa Oktober 2023 - Vi stödjer Bröstcancerförbundet
Är du byggare? Klicka här!

Varukorg

Produkter
Antal
à-pris
Summa med moms
Skjutdörrar

Kärt barn har många namn, oavsett vilket typ av skjutdörr du är ute efter så har vi den! 
En skjutdörr är precis som det låter - en dörr som skjuts åt sidan. Antingen är det en innerdörr, en glasad dörr till ett uterum eller kontor, eller så är det ett helt skjutparti. 
Vilken variant är du ute efter? 

Varför ska jag välja skjutdörr istället för en vanlig innerdörr? 

Det positiva med en skjutdörr jämfört med en vanlig innerdörr är att skjutdörren inte behöver något svängrum för att öppnas, detta bidrar till hemmet på det sätt att det blir mer plats i hemmet där du kan tillsätta andra möbler samt att det är lättare att tillsätta en skjutdörr på en plats där det inte får plats med en vanlig innerdörr. En skjutdörr behöver inte endast användas som en vanlig innerdörr utan skjutdörren kan även användas som en rumsavdelare.   

Vad ska jag tänka på när jag monterar min skjutdörr? 

När du ska montera din skjutdörr är det viktigt att undersöka om du kan skjuta in dörren i den befintliga väggen, om du har tänkt att bygga ut väggen så att du kan skjuta in dörren eller om du har tänkt att ha dörren utanpåliggande om väggen så att du inte behöver tillsätta eller göra om den befintliga väggen. När du monterar upp skjutdörren är det viktigt att du monterar den på det bekvämaste sättet som möjligt för din användning. Det är också viktigt att beakta så att skjutdörren kommer få den plats den behöver så att den kommer kunna skjutas undan helt. Ska du montera skjutdörren hängandes kommer du att behöva rejäla skruvar, då skenan den kommer hänga på ska orka bära upp skjutdörrens tyngd när dörren förflyttas fram och tillbaka under sin användning.  

Vad ska jag tänka på när jag väljer skjutdörr? 

Även fast skjutdörren skiljer sig i sin konstruktion från den vanliga typiska innerdörren bör du välja en skjutdörr som passar ihop med dina befintliga innerdörrar runt om kring i din bostad. Ditt syfte med skjutdörren avgör också så klart vilken utformning den ska ha, om den ska vara en rumsavskiljare får att exempelvis kunna stänga mellan två sällskapsrum, så kan en skjutdörr i glas mellan rummen vara ett alternativ då det kan vara trevligt att se igenom dörren. Har du en bred dörröppning så bör du välja två skjutdörrar som dras ihop till mitten, där de kommer mötas.