Fast fönster - Sveriges bästa leveranstid | VillaFönster
Ring oss idag! 0771 - 690 690. Vardagar 7-17
  • Prisvärt
  • Kvalitet
  • Eco
Rosa Oktober 2023 - Vi stödjer Bröstcancerförbundet
Är du byggare? Klicka här!

Varukorg

Produkter
Antal
à-pris
Summa med moms
Fast fönster

Ett fast fönster kallas även karmfast fönster. Det ger dig maximal glasyta då ingen öppningsbar båge behövs. Ett fast fönster är även billigare än ett öppningsbart fönster.

Vad betyder Fast fönster?

Fast fönster eller karmfast fönster som det också kallas innebär att fönstret inte kan öppnas. Det är således en enkel konstruktion och därav ett billigare fönster. Golvfönster är i stort sett allltid fasta fönster.

Vilka fördelar har ett fast fönster?

Ett fast fönster ger dig maximalt ljusinsläpp tack var att det inte finns någon båge som ska öppnas, fönsterkarmen blir därför smalare. Ett fast fönster är även ett säker alternativ eftersom att det inte går att öppna, det finns ingen risk att barn kan öppna fönstret och trilla ut eller att en inbrottstjuv lyckas bryta upp fönstret och göra inbrott.

Finns det olika fasta fönster?

Ja vi har fasta fönster till alla behov. I din villa väljer du oftast ett isolerat fast fönster med 3-glas. Det finns också fasta fönster med olika material på fönsterkarmen: vitmålat, obehandlat, laserat, pvc, aluminiumbeklätt samt helt i aluminium. Fast fönster finns även med brand- och ljudklassning, i andra former, som dekorfönster samt ifall du vill glasa in ditt uterum.

Kan man ha ventilation till ett fast fönster?

Absolut, det finns något som kallas spaltventil som monteras i ovankant av fönsterkarmen. Spaltventil kan väljas att få förmonterad till alla fasta fönster ur serierna Original, Classic och Kultur, detta är ett tillval som du hittar inne på produkten. Det går till och med att välja till spaltventilen på våra fasta lagerfönster via Expressverkstaden. Du kan montera in spaltventilen själv i efterhand, vi rekommenderar dock att det görs av oss eller av en erfaren hantverkare. Ska du be en hantverkare att montera spaltventilen på ditt fasta fönster i efterhand blir det förmodligen också dyrare än att beställa det i förväg. På runda fönster kan man inte montera en spaltventil