Brandklassade fönster & fönsterdörrar - VillaFönster
Ring oss idag! 0771 - 690 690. Vardagar 7-17
  • Prisvärt
  • Kvalitet
  • Eco
Rosa Oktober 2023 - Vi stödjer Bröstcancerförbundet
Är du byggare? Klicka här!

Varukorg

Produkter
Antal
à-pris
Summa med moms
brandklassade fönster

Brandklassade fönster och fönsterdörrar används där myndigheter kräver en brandklassning för att inte eventuell brand ska kunna spridas. Produkterna är specialanpassade för att klara brand i minst 30 minuter i form av specialglas, brandklassade sväll-lister mellan karm och båge som är typtestade för EI30.

Hur vet man om fönster är brandklassade?

Fönster som är brandklassade får endast vara öppningsbara med verktyg, nyckel eller liknande. Anledningen till att fönster inte enkelt ska gå att öppna är att ett öppet fönster riskerar att förstöra den avskiljande funktionen mellan olika brandceller.

Vad är ett brandfönster?

Brandfönstret finns med härdat glas och härdat lamellglas. Det brandsäkra glaset skyddar mot lågor och värmestrålning och om rutan går sönder ser lamineringen till att glasskärvorna hålls på plats av filmen.

När måste ett fönster vara brandklassat?

Till exempel om fönster utförs oklassade vid vissa avstånd mellan byggnader men när det gäller brandspridning mellan brandceller inom samma byggnad krävs brandklassade fönster. Ju närmare två byggnader står varandra desto större blir kraven för brandskydd.

Vilken typ av fönster ska man ha?

Fönstret skall passa in i husets design – välj fönster beroende på hur ditt hus ser ut. Ett äldre hus passar exempelvis ofta bättre ihop med ett träfönster, medan ett nytt modernt hus ofta passar bättre ihop med ett PVC- eller aluminiumfönster. Se över säkerhet vid inbrott och brand.

När används brandklassade fönster?

Brandklassade fönster används där myndigheter kräver en brandklassning för att inte eventuell brand ska kunna spridas. Våra fasta fönster i serien Villa Classic är specialanpassad för att klara brand i minst 30 minuter i form av specialglas som är typtestat för EI30.