Balkongdörr - VillaFönster
Ring oss idag! 0771 - 690 690. Vardagar 7-17
  • Prisvärt
  • Kvalitet
  • Eco
Rosa Oktober 2023 - Vi stödjer Bröstcancerförbundet
Är du byggare? Klicka här!

Varukorg

Produkter
Antal
à-pris
Summa med moms

Är utåt- eller inåtgående balkongdörrar bäst? 

Om du funderar om du ska ha en utåtgående eller inåtgående balkongdörr beror på ditt utrymme inomhus samt ute på balkongen. Är det så att du har en mindre balkong exempelvis en franskbalkong kan det kännas betydligt bekvämare att låta balkongdörren gå inåt för att få mer utrymme på din balkong. Skulle du istället ha en stor balkong kan det vara mycket skönare att ha en utåtgående balkongdörr så att du får mer plats inomhus och slippa tänka på utrymmet innanför dörrarna. 

Vilket material är bäst för balkongdörrar? 

Vilket material som är bäst på balkongdörrar beror på dina preferenser och behov. Det finns olika typer av material för balkongdörrar men de vanligaste är trä, aluminium och PVC. Väljer du en balkongdörr i trä ger det en klassik och varm känsla, medan en balkongdörr i aluminium är mer hållbart och kräver mindre underhåll. En balkongdörr i PVC är ett prisvärt alternativ och är känt för sin goda isolering.  

Vilka energieffektivitetsfunktioner bör jag leta efter i balkongdörrar? 

Vill du ha en energieffektiv balkongdörr bör du se till att balkongdörrarna har termiskt isolerat glas med låga U-värden. Har balkongdörrarna dessutom välisolerade tätningar och trösklar bidrar detta till minimering av värmeförluster och drag utifrån.  

Hur kan jag säkerställa att mina balkongdörrar är säkra? 

För att öka din säkerhet på dina balkongdörrar kan du se till att de har starka lås och att glaset på din balkongdörr är klassat som ett säkerhetsglas. Vill du vara extra försiktig så att det inte ska ske inbrott genom dina balkongdörrar kan du överväga att installera ett säkerhetssystem som varnar vid inbrott eller använda balkongskydd.