Altandörr - VillaFönster
Ring oss idag! 0771 - 690 690. Vardagar 7-17
  • Prisvärt
  • Kvalitet
  • Eco
Rosa Oktober 2023 - Vi stödjer Bröstcancerförbundet
Är du byggare? Klicka här!

Varukorg

Produkter
Antal
à-pris
Summa med moms

Altandörr & balkongdörr - vad är skillnaden?

Mellan en altandörr och balkongdörr är det inte direkt någon skillnad. Men i de flesta fallen är en altandörr oftast större och helt i glas. Det kan vara så att du har en stor balkong i din bostad och är ute efter en balkongdörr i just den designen och storleken som passar din balkong. Idag är det väldigt vanligt att man väljer skjutdörrar ut mot altanen istället för de traditionella altandörrarna. Detta för att kunna få in mer ljus och luft till sitt vardagsrum under de härliga sommardagarna. Så i helhet spelar det inte så stor roll då altandörrarna och balkongdörrarna är lika, det viktiga är att de passar till ditt ändamål och att designen passar till dina mått.  

Är en enkel eller dubbel altandörr bättre? 

Är en enkel eller en dubbel altandörr bättre? Det är en smaksak vad som passar dig och din bostad bäst. En dubbel altandörr är riktigt lyxigt exempelvis när du vaknar upp en sommarmorgon och slår upp altandörrarna. Men det spelar ingen roll om du har en enkel altandörr eller en dubbel det som skiljer sig mest är ljusinsläppet till din bostad. En dubbel altandörr kan bidra till att du får en större frihetskänsla då du får en friare passage när du ska ut till altanen men självklart räcker en enkel altandörr gott och väl.   

Vilken typ av underhåll kräver en altandörr? 

Underhållsbehovet hos din altandörr beror på det materialet du väljer. Väljer du en altandörr i trä kan de kräva regelbunden målning eller lackering för att skydda mot väder och fukt. Skulle du istället välja en altandörr i materialet aluminium eller PVC är de vanligtvis lättskötta och behöver bara rengöras med mild tvål och vatten.