Laserade fönster - VillaFönster
Ring oss idag! 0771 - 690 690. Vardagar 7-17
  • Prisvärt
  • Kvalitet
  • Eco
Rosa Oktober 2023 - Vi stödjer Bröstcancerförbundet
Är du byggare? Klicka här!

Varukorg

Produkter
Antal
à-pris
Summa med moms

Med ett laserat fönster får fönstret en vacker färg men behåller sitt naturliga utseende medans träet fortfarande är synligt.

Vad ska man tänka på om men har laserade fönster?

Utvändigt bör fönstret ha ett vattenavvisande skikt som hindrar nederbörd från att tränga in i trävirket. Invändigt bör skiktet även vara ångtätt för att hindra vattenånga att diffundera ut genom virket. Fogen mellan fönsterkarm och vägg ska vara ångtät på insidan av karmen för att motverka kondens i väggkonstruktionen.

Beställer man färdiglaserade fönster?

Fönster av trä levereras antingen helt färdigbehandlade eller enbart grundbehandlade från fabrik efter önskemål med kunden. Träet ska vara väl uttorkat före ytbehandlingen. Lämplig ytfuktkvot är 12 – 16 %. För att färgen ska få fäste måste ytorna vara helt rena. Täckande ytbehandling är det traditionella. Lasyrfärg till fönster bör vara lösningsmedelsburen. Lasyr ger ett sämre skydd mot fuktupptagning och UV-nedbrytning, särskilt på horisontella ytor. På VillaFönster erbjuder vi 4 nyanser av brun lasyr vilker ger fönstret ett naturligt och fint utseende.

Varför laserade fönster?

Det är en smaksak. Det handlar oftast om mode men laserade fönster är vanliga i till exempel småhus och fritidshus på grund av enklare och billigare underhåll. Det ger ett också ett naturnära och fint intryck.