Jättelager i Varberg bakom snabba leveranser av fönster - VillaFönster
Ring oss idag! 0771 - 690 690. Vardagar 7-17
  • Prisvärt
  • Kvalitet
  • Eco
Rosa Oktober 2023 - Vi stödjer Bröstcancerförbundet
Är du byggare? Klicka här!

Varukorg

Produkter
Antal
à-pris
Summa med moms

Detta är en kommersiell artikel producerad av Stampen Media. Den är inte skriven av HN:s journalister.
29 aug 2023

Rikard villafönster

Rikard Martinsson, säljare på VillaFönster i Varberg, hoppas fler får upp ögonen för de energibesparingar man kan göra genom att byta till moderna fönster.

Ett av Sveriges största och mest välfyllda lager av fönster finns vid Varberg Nord. En klar fördel för de hallänningar som nu vill rusta huset inför vintern
– Med förra årets elpriser färskt i minnet kan det vara bra att känna till att moderna fönster tydligt minskar energiförlusten, säger Rikard Martinsson, säljare på VillaFönster.

Ett par meter innanför det som är en av landets största utställningar av fönster sitter Rikard Martinsson och pratar i telefon. Strax har han beställt direkttransport för två fönster som ska till en husrenovering i Norrland.

lager villafönster varberg

Vid E6, precis intill avfarten Varberg Nord, ligger VillaFönsters imponerande lager som rymmer 500 olika modeller av fönster. Här är man redo för snabba leveranser.

– De stötte på ett akut problem och då blev det snabba ryck för hantverkarna. De vet att de alltid kan kontakta oss för leveranser omgående och det är givetvis den största fördelen med att ha ett så stort lager som vi har här i Varberg, säger han.

Dubblad orderingång i juli

Att VillaFönster vid Varberg Nord är en stor och pålitlig aktör har länge varit känt bland hantverkare runt om i landet. Men i och med den ombyggda och uppfräschade utställningen av fönster och inglasade uterum som invigdes i maj har även fler och fler privatpersoner fått upp ögonen för den stora anläggningen.

schuco utställning varberg

Schüco är ett väletablerat namn inom bland annat fasadpatier. Schücos profiler är helt i aluminium, vilket bidrar till att profilerna blir mindre och ger en minimalistisk känsla.

– I juli hade vi många besök och dessutom dubblad orderingång på webben jämfört med förra året. Det kan delvis bero på det dåliga vädret för plötsligt skulle ”alla” bygga uterum, berättar Rikard.

Läs mer om hur du kan energieffektivisera ditt hem med moderna fönster

– Eftersom fönster och stora glaspartier är en så viktig investering känner många att de vill komma hit och ”klämma och känna” innan de slår till. Sedan blir de lika förvånade som glada när de hör att vi kan leverera fönster till en hel villa dagen efter.

”Kan leverera omgående”

När vi nu raskt går mot lägre temperaturer vill Rikard uppmana hallänningarna att se över sina hem och kika på var det kan finnas energi och pengar att spara.

kulturfönster utställning Varberg

Villa Kultur är en perfekt modell för dem som vill bevara en klassisk design samtidigt som de får täta och moderna fönster som sparar energi.

– Förra vintern jagade många braskaminer och ved och glömde då att 35 procent av värmen i en villa försvinner genom fönster och dörrar. De som hade koll tänkte ändå att ”det hinner jag inte med nu”, men det är fel. Vi kan leverera 500 olika modeller av fönster och vi kan göra det omgående, berättar Rikard.

Sparar värme och höjer värdet

VillaFönster i Varberg har även en expressverkstad, så om du till exempel vill ha spröjs eller spaltventil kan detta monteras och levereras inom en vecka.

– Så än så länge finns det gott om tid att få ett mer energieffektivt hem inför vintern, samtidigt som du höjer värdet på fastigheten. Att byta till moderna treglasfönster med låga U-värden är därför alltid en klok investering.

Detta är ett fönsters U-värde

Ett U-värde mäter energiförlusten, hur bra ett fönster isolerar mot kyla och värme. Ett fönster ska ha ett lågt U-värde som visar hur bra isolerat och energieffektivt det är. U-värdet tar hänsyn till hela konstruktionen (karm, båge och glas) och ett energifönster, med låg energipåverkan, måste ha ett U-värde på 1,2 eller lägre.

På ett år kan du som bor i en normalstor villa spara mer än 4000 kWh om du byter 2-glasfönster mot moderna modeller från VillaFönster. Läs mer om det här.