Aluminiumbeklädda träfönster - VillaFönster
Ring oss idag! 0771 - 690 690. Vardagar 7-17
  • Prisvärt
  • Kvalitet
  • Eco
Rosa Oktober 2023 - Vi stödjer Bröstcancerförbundet
Är du byggare? Klicka här!

Varukorg

Produkter
Antal
à-pris
Summa med moms
Aluminiumbeklädda träfönster

Aluminiumfönster - lite underhåll och mycket skydd.

Våra alu/träfönster är uppbyggda av stabilt trä och en skyddande aluminiumprofil med lång livslängd.

Vad är aluminiumfönster?

Om ni vill ha fönster som kräver lite underhåll är aluminiumfönster det trygga och bekväma fönstervalet. Med aluminiumbeklätt träfönster får ni en insida av trä samt en väderbeständig och nästintill underhållsfri utsida av aluminium. Under alu-beklädnaden finns en trästomme och fönstrets insida består av trä som (i standardutförande) är vitmålat i kulör 0502Y.

Aluprofilen är utformad för att efterlikna träfönstrets utseende och former - det kan därför vara svårt att på håll se skillnad på träfönster och trä/alu-fönster. Aluminiumfönster finns i olika modeller och fönstertyper och går att få med tillhörande spröjs. Det går dessutom att få både aluminiumprofilen och insidan i nästan vilken NCS-S- eller RAL-färg som helst. Vill ni ha en färg på insidan och en annan på utsidan, går även det att ordna.

Varför aluminiumfönster?

Fördelarna med att välja trä/aluminium fönster är många. Den största och mest efterfrågade fördelen är att de kräver mindre underhåll än ett renodlat träfönster. Inga fönster är helt underhållsfria men tack vare aluminiumbeklädnaden på fönstrets utsida, behöver ni bara torka av profilen ett par gånger om året… sedan är jobbet gjort. Inget skrapande eller målande krävs.

Alu-fönster är även ett stabilt och tryggt val. Med en stomme och insida av trä och med en skyddande aluminiumprofil på utsidan, får man både estetik och skydd.

Vad är skillnaden mellan ett träfönster och ett alu-fönster?

Skillnaden mellan ett träfönster och ett trä/aluminiumfönster är den skyddande aluminiumbeklädnaden på utsidan av fönstret. Stommen, dvs karm och båge, består av trä på både ett alu-fönster och ett träfönster – men ett trä/alu-fönster har även en profil av aluminium på utsidan. Insidan av ett alu-fönster skiljer sig inte från ett vanligt träfönster och har samma ombonande invändiga träprofil.

Hur länge håller ett aluminiumfönster?

Aluminiumfönster är den fönstervariant som har längst livslängd. Då materialet är ytterst väderbeständigt och inte påverkas eller försvagas nämnvärt av yttre påverkan, har aluminiumbeklädda fönster en livslängd på minst 30 år.

Är aluminiumfönster bra?

De håller länge, är snygga att se på och kräver lite underhåll. De är uppbyggda av stabilt trä och har en skyddande alu-profil som går att få i de flesta RAL-kulörer. Aluminiumfönster är definitivt ett bra val!

Är aluminiumfönster underhållsfria?

Inga fönster är helt underhållsfria – men aluminiumbeklädda fönster är tillsammans med PVC-fönster de alternativ som kräver minst underhåll. Aluminiumprofilen mår bra av att tvättas eller torkas av ett par gånger om året, vilket förslagsvis görs i samband med fönsterputsning. En översyn och smörjning av gångjärn och beslag är även att rekommendera. Utöver detta behövs inga ytterligare åtgärder.