2-glas fönster - VillaFönster
Ring oss idag! 0771 - 690 690. Vardagar 7-17
  • Prisvärt
  • Kvalitet
  • Eco
Rosa Oktober 2023 - Vi stödjer Bröstcancerförbundet
Är du byggare? Klicka här!

Varukorg

Produkter
Antal
à-pris
Summa med moms

Vad är 2-glasfönster?

2-glasfönster, eller dubbelglasfönster, består av två separata glasrutor som är förseglade med ett luft- eller gasfyllt mellanrum mellan dem. Detta mellanrum fungerar som en isolerande barriär som hjälper till att minska värmeförlust från insidan och förhindrar att kall luft tränger in. Denna typ av fönster är vanlig i både bostäder och kommersiella byggnader eftersom de förbättrar energieffektiviteten och komforten.

Vilka är fördelarna med 2-glasfönster?

Fördelarna med 2-glasfönster är många. De erbjuder bättre värmeisolering jämfört med enkelglasfönster, vilket kan leda till lägre uppvärmnings- och kylkostnader. Den förbättrade isoleringen minskar också risken för kondens på insidan av fönstren, vilket kan förhindra mögel och fuktskador. Dessutom bidrar 2-glasfönster till att minska buller från utsidan, vilket skapar en tystare och mer fridfull inomhusmiljö. De kan även öka fastighetens värde tack vare deras energieffektiva egenskaper.

Hur underhåller man 2-glasfönster?

Underhåll av 2-glasfönster är relativt enkelt och kan förlänga deras livslängd. Regelbunden rengöring av glaset med ett icke-slipande rengöringsmedel och en mjuk trasa eller svamp är viktigt för att hålla fönstren klara och fria från smuts. Det är också viktigt att inspektera tätningarna runt glaset för att säkerställa att de är intakta och inte läcker, vilket kan påverka isoleringen negativt. Om fönstren har rörliga delar, såsom gångjärn eller lås, bör dessa smörjas regelbundet för att säkerställa smidig funktion. Upptäcker man sprickor eller andra skador på glaset eller ramen bör dessa åtgärdas omedelbart för att bibehålla fönstrens effektivitet och säkerhet.